Настояваме ръководството на ГЕРБ да вземе решение по случая с депутата Димитър Гамишев, което да отговаря на интересите на българските граждани. Неприемливо е да има политически чадър върху народни представители от ГЕРБ, които нарушават закона. Това обяви в декларация от името на левицата Николай Бошкилов.

991-ratio-dimityr-gamishev
Гамишев днес е депозирал оставката си като депутат, информира опозицията Спас Гърневски от ГЕРБ.  По думите на Гърневски, актът му е във връзка със започналата от НАП проверка, за да разсее всякакви съмнения за спъване на разследването.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Гамишев повече няма да бъде ръководител на общинската структура“. Това заяви шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов. „Днес колегата Гамишев искаше да разговаря с мен и каза, че иска да подаде оставка, защото това, което може да се причини като отзвук не иска да е свързано с парламентарна група ГЕРБ. Това показва действително морална постъпка и каза, че не иска да има петно върху партията“, обясни Цветанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Димитър Гамишев е олицетворение на лицемерната политика на ГЕРБ – ако членуваш в партията, можеш да не плащаш данъци, да пренасяш суджуци и да овладяваш областни центрове“, изтъкна от трибуната социалистът Бошкилов.

герб бсп

„С депозираната оставка на Димитър Гемишев ГЕРБ за пореден път дава пред вас и българските граждани ясно и точно послание, че е демократична и отговорна за делата си партия и при най-малко съмнение хората депозират оставките си, не се крият зад имунитети“, посочи Спас Гърневски. И на свой ред попита социалистите кога те ще бъдат на нивото на ГЕРБ.

 

 


Share Follow

Leave A Reply