„Продължава издирването на избягалите затворници вчера“, каза пред БНТ главният комисар на МВР Младен Маринов, който коментира, че се работи по различни линии, но на този етап няма информация и резултат от издирването. Маринов определи двамата като изключително опасни и призна, че най-вероятно има пропуска в системата, за да се получи такъв инцидент, и призова отново всички граждани, които имат информация за издирваните, да сигнализират на тел. 112 или в най-близко поделение на МВР като анонимността им е гарантирана. Маринов призова още да не се търси физически контакт с въпросните лица.

0000372680-article2

„Работи се активно по различни линии, както по отношение какъв е механизмът и как е станало самото бягство, с какво са се оттеглили в каква посока. Работи се по линия на близките на избягалите затворници, продължаваме работа. Пелов е доста комбинативен. Самата организация на такова нещо изисква умения и решителност. Това са лица,които са решени на всичко, само и само да не излежават присъдите. Те имат мотивация“, подчерта Маринов.

Той коментира още, че до този момент няма информация да е постъпвал сигнал или да са долавяни действия, които да сигнализират, че се подготвя бягство и има процедури, които тепърва ще се установява дали са спазени.

Светлан Кичиков, снимка: БГНЕС

Светлан Кичиков, снимка: БГНЕС

„Патрулите по границата са усилени заради бягството на двамата затворници“, заяви пред Нова телевизия главен комисар Светлан Кичиков, шеф на „Гранична полиция“. Според него двамата не са напускали страната.


Share Follow

Leave A Reply