Над 1800 души са потърсили помощ в „Пирогов“ през почивните дни около Великден, отчитат от болницата, като уточняват, че това са близо 400 пациенти повече за последните четири години.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На близо 240 души се е наложило да останат за болнично лечение, като 10 от тях са неосигурени.
Освен на пациентите от цяла София и околните населени места, дежурните екипи са помогнали и на над 50 тежко пострадали от различни краища на България.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Медиците са се погрижили и за 474 деца, като на 41 от тях им се е наложило да посрещнат Великден в болницата. През противошоковите зали са преминали близо 30 много тежки случая – пациенти, при които е необходимо комплексно лечение с лекари от няколко специалности, а диагностицирането е налагало високоспециализирани изследвания. В реанимациите има 50 пациенти, включително и четири деца.

доктор лекар
Натоварени са били травматологичният, неврохирургичният, токсикологичният и хирургичният кабинет. Ранени при катастрофи, пострадали мотористи и от височинни травми са били най-честите пациенти на травматологичния и неврохирургичния спешен кабинет. В много случаи на алергични реакции пък е потърсена помощ в спешния токсикологичен кабинет. Няма приети деца, употребили алкохол.


Share Follow

Leave A Reply