Тежка катастрофа с автобус стана на АМ „Тракия“ при Вакарел. Автобусът се е преобърнал в платното в посока София. Жертвите на тежката катастрофа са 6. Ранените са над 20, като сред тях е дете. Четирима са с опасност за живота.

Снимка: бТВ

Снимка: бТВ

Към 11.25 часа в полицията е получен сигнал за пътен инцидент на АМ „Тракия“ в района на Вакарел. По първоначална информация пострадали в катастрофата с автобус на АМ „Тракия“ са не по-малко от 20 души, сред които и дете. 14 линейки на ЦСМП – София са изпратени на мястото на тежката катастрофа.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на вътрешните работи е прекратил посещение на ГКПП Капитан Андреево, където бе планирана визита на холандски депутат, и пътува към мястото на тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“, съобщиха от пресцентъра на МВР.полиция, линейка

Първоначалните данни сочеха, че автобусът се е преобърнал встрани от пътя и няма загинали.

Организирани са медицински и екипи на пожарната и полицията за оказване на помощ на пострадалите пътници.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На мястото на инцидента е предприета организация от пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи. Движението в посока София временно е спряно. В участъка на катастрофата е организиран обход от Ихтиман до Вакарел, посока София по стария път. „Пътна полиция“ насочва трафика.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Полицаите подпомагат изтеглянето на превозните средства чрез обратен завой – посока Пловдив и ги насочват по стария път. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Към мястото на произшествието е насочена специализирана техника за изправяне на катастрофиралия автобус. Предстои оглед и предприемане на процесуално-следствени действия.

Линейки от Ихтиман и Елин Пелин, както и от София извозваха пострадалите. Хората бъдат закарани в Окръжна болница и „Пирогов“. Спешните отделения на Окръжна болница, „Пирогов“ и ВМА приеха пострадали. Линейките се ползваха с коридори за бързо придвижване. По-късно днес Министерство на здравеопазването ще разпространи допълнителна информация. Министър Кирил Ананиев изказва съболезнования на близките на загиналите и благодари на екипите на „Спешна помощ“ и на лечебните заведения за оказаните животоспасителни действия.

Ивайло Московски, снимка: БГНЕС

Ивайло Московски, снимка: БГНЕС

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски са изпратени екипи на ИА „Автомобилна администрация“ (ИААА) за извършване на проверки на мястото на инцидента и в офиса на фирмата превозвач. Това съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.
Автобусът се е движил по редовна линия Бургас – София, притежава валиден технически преглед и карта за допълнителен преглед. Водачът на автобуса притежава всички необходими документи за извършването на обществен превоз на пътници.


Share Follow

1 коментар

  1. Pingback: Четири години затвор за шофьорката, обърнала автобус на АМ „Тракия”

Leave A Reply