Специализираната прокуратура повдигна обвинения на девет лица за участие в организирана престъпна група за набиране на жени за развратни действия в София, ръководена от настоящия кмет на село Тъжа. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура. Те са задържани на 27 срещу 28 април 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

проституция

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2017 г. Под нейн контрол двадесет жени от София и страната са предлагали сексуални услуги срещу заплащане. Срещу тях не е упражнявано насилие, повечето обаче са били държани в зависимост от участници в групата. На жените била оставяна половината от заработваната от тях сума. Клиентите били набирани в популярно нощно заведение в София и чрез обяви. Предоставяни им били и помещения в къща и апартамент, недалеч от столичното нощно заведение. Нерядко жени били поръчвани и на адреси, където членове на групата ги транспортирали с лични автомобили срещу такса от 20 лв., която плащал клиентът. Шофьорите играели ролята на охранители на жените, често прибирали от тях дължимото на групата.

снимка: indianfolk.com

снимка: indianfolk.com

По случая са разпитани голям брой свидетели, в т.ч. пред съдия. В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства. Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка „Задържане под стража“ на седем от участниците в групата. На другите двама са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“.


Share Follow

Leave A Reply