„В момента – за година и половина – българските граждани така ни подредиха, така управляваме – с коалиционните си партньори. Имаме ръст на икономиката, намалена безработица, намален външен дълг, председатели сме на Съвета на ЕС. Много добри отзиви получаваме за това, което се справяме, проблемът на опозицията е, че тя никога не казва нещата – тя казва само отрицателните неща.“ Така коментира в предаването „Още от деня“ по БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева критиките на опозицията. „Признайте и нещо положително“, призова опозицията Караянчева. „Те трябва да критикуват, това е работата на опозицията, но в крайна сметка – кажете две три добри неща“, добави тя.
герб бсп
Караянчева коментира, че от опозицията не внасят много законопроекти. „В последно време не съм видяла да внесат“, обясни тя. „Тези оставки и тези скандали се търсят заради липса на законопроекти, които да внесат, а трябва да има тема, трябва да пълнят телевизионното време, медийното пространство“, уточни председателят на Народното събрание. Относно исканата от БСП оставка на Емил Христов като зам.-председателя на НС, Караянчева заяви: „Абсолютно несъстоятелни мотиви, измислена оставка от едно недоразумение, което можеше да се реши много бързо, много ясно“.

Емил Христов снимка: БГНЕС

Емил Христов
снимка: БГНЕС

Караянчева коментира, че никой не отрича, че хората с увреждания имат проблеми, но когато те се използват и биват употребявани за политически цели, „не е достойно“. „Аз мисля, че ако искаме да решим проблемите на хората не е необходимо да правим циркове в парламента, това, което се случи днес. Опозицията има право да държи сметка на управляващите, но трябва да има диалог“, каза още Цвета Караянчева.


Share Follow

Leave A Reply