Лидерът на партия „Воля” Веселин Марешки обяви, че партията му ще започне лансирането на идеята за референдум за излизането на България от НАТО, предаде БНР. „Това ще бъде една от големите ни инициативи в кампанията за европейските избори. Ние считаме, че НАТО на практика нищо не ни дава, а ни ограбва”, посочи още Марешки. По думите му в момента се говорело за няколко милиарда и за една безсмислена купчина желязо, от която „българският народ нищо няма да види”.

снимка: stripes.com

снимка: stripes.com

„Ако НАТО иска да бъде наш партньор, те спокойно могат да ни подарят няколко самолета, а не последните български пари от най-бедната държава в Европа да ги изсмучат и на практика да хвърлят народа в още по-голяма бедност”, допълни той. Според лидера на „Воля” Европа е ограбила българския народ. По думите му Европа ни е забранила да изградим нова АЕЦ, както и да участваме в „Южен поток”.„Нас вместо да ни направят мост към Русия и Изтока ни правят преграда към тях”, смята Марешки. Той заяви също, че според него ЕС повече прилича на Съветския съюз – „с един феодал отгоре, някакъв диктатор и отдолу послушни републики, послушни поданици”.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Изказванията на лидера на „Воля” предизвикаха светкавична реакция от лидера на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Трябва да бъдем категорични и много ясни – България няма как да започне каквато и да е било процедура по излизане от НАТО, защото НАТО е част от националната сигурност”, категоричен е Цветанов. Той каза, че е изненадан от позицията на Марешки, тъй като тази тема никога не е била позиция на партията му. „Подобни анонси могат да доведат само до определени спекулации в публичното пространство”, допълни още Цветанов.


Share Follow

1 коментар

  1. Pingback: Красимир Каракачанов: Изказването на Марешки за НАТО е евтин пиар

Leave A Reply