„ДПС има важна роля на Балканите.“ Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменателния събор в хасковското село Караманци в местността „Кабаач“, където се отбелязва 34-та годишнина от началото на съпротивата срещу т. нар „възродителен процес“.
IMG_5404
„Изпитвам гордост и преклоненине! Гордост от това, че имахме и имаме силата да се борим за каузата за свобода, за правата и свободите на всички граждани.“ С тези думи се обърна лидерът на ДПС към събралите се на събора.
ДПС
Карадайъ сподели високата оценка, която Движението получава в международен и европейски план и значимата балансираща роля, която има на Балканите, страната и Европа. „Ние получихме висока оценка за балансиращата роля на ДПС! Защото ако политиците говорят за Западни Балкани, то ние говорим за Балканите като цяло или по-скоро за Югоизточна Европа. Защото нашата югоизточна съседка е част от тази процес. Престоят предсрочни избори юни месец. Ние сме убедени, че там ще се проведат едни демократични избори и чрез тях ще се защитят демократичните ценности и демокрацията на Републиката на Великия Ататюрк“, заяви Карадайъ.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Признание за политиката, която води ДПС за защита на демокрацията, европейските ценности, за устояването на правата и свободите в България, в Европа и в целия регион. ДПС е единствената партия, която се бори с национализма, популизма и ксенофобията и ще продължи да го прави“ заключи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
Йордан Цонев снимка: БГНЕС

Йордан Цонев
снимка: БГНЕС

Думата на събора бе предоставена и на народния представител от Хасково и зам.-председател на ПГ на ДПС Йордан Цонев. В своето изказване Йордан Цонев изрази своите притеснения относно овластяването на националистите. „Миналата година беше направен опит ДПС да бъде разцепено, платихме висока цена, но висока цена плати и България, защото благодорание на този опит и лъжите, с които бяха подведени 100 хиляди симпатизанти на ДПС. Днес на власт са националистите и България в момента плаща висока цена!“, заяви депутатът от Хасковския район.
ДПС
„Единството на симпатизантите и членовете на ДПС, на мюсюлманската общност е от изключително значение за националната сигурност и просперитета на българските граждани. Няма да допуснем България да има такова управление, в което ксенофобията е ежедневна практика, в което правата на човека са поставени под въпрос. Нещо повече, поставен е под въпрос и евроатлантическата ориентацията на България.“ бе категоричен Цонев. И допълни „Тази ориентацията, за която д-р Ахмед Доган, създавайки Движението за права и свободи и Българския етнически модел ориентира цялата страна към НАТО и ЕС, защото от тях зависи националната сигурност, просперитета и стабилност на нашата страна.“ Към събралото се множество Йордан Цонев се обърна с призива „В тези майски дни да мислим за единството си, да мислим за бъдещето на нашите деца, защото има какво да направим за България! С единството на ДПС печели цяла България!“, заключи Цонев.
IMG_5393
На събора присъстваха зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов, народните представители Рамадан Аталай и Димитър Аврамов, Камен Костадинов-член на ЦОБ, Мюмюн Искендер-кмет на община Минерални Бани, Ерджан Юсуф-областен председател на ДПС Хасково, Гюнер Четин-координатор на ДПС Тракия Р. Турция, общинския председател на ДПС Минерални Бани Екрем Юзеир, кметове на съседни общини и на общини в Кърджали, партийни председатели, ръководството на Младежко ДПС, гости от страната и чужбина. На сцената бяха поканени и участниците в съпротивата Халибрям Гювен, Феим Кахраман, Хасан Фахри и Нури Фахри, Ремзи Идриз, Фахрие Ибрям и Ерол Аптула-син на покойния Абдуллах Ибрям.


Share Follow

Leave A Reply