Уважавам правото на ГЕРБ да не подкрепят законопроекта за тютюнопушенето. Те са вносителите на сега действащия законопроект, нормално е да имаме различни позиции по някои въпроси- това е записано в политическото ни споразумение. Това каза пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът Валери Симеонов след среща с ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

снимка: Капитал

снимка: Капитал

На въпрос дали има единомислие в „Обединени патриоти“ за предлаганите от него законопроекти, Симеонов коментира: „Имаме, разглеждали сме ги вече няколко пъти. Има поправки, забележки, но ще бъдат подкрепени“. Вицепремиерът отговори отрицателно на въпроса склонен ли е да оттегли законодателните промени за тютюнопушенето след като ГЕРБ не ги подкрепя.

"Обединени патриоти" снимка: БГНЕС

“Обединени патриоти”
снимка: БГНЕС

„Търся подкрепа по закони, част от тях са заложени в програмата на НФСБ, но са подготвени в качеството ми на вицепремиер и нямам претенциите да игнорирам труда на министерствата“, каза още Симеонов. „Длъжен съм да обиколя всички ПГ и да потърся подкрепа“, изтъкна той. „В „Обединени патриоти“ нямаме недоразумения и не мисля, че това са съществени за обществото въпроси. Вътрешнокоалиционните въпроси ще си ги решаваме помежду си, а не през медиите“, каза още вицепремиерът.


Share Follow

Leave A Reply