За законопроекта, свързан с тютюнопушенето, сме категорични, че няма как да бъде подкрепен от ПГ на ГЕРБ. Само преди 6 години сме били вносители на закона, вече има и ефект. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща с вицепремиера Валери Симеонов, предаде Агенция „Фокус“.
пушене забрана
„Вчера имахме среща с ученици от Казанлък. 26 ученици на въпрос дали тютнопушенето трябва да бъде разрешено в заведенията – казаха категорично не“, посочи той. „Законът за хазарта ще получи политическа подкрепа. В момента действително има заразяване на подрастващите и на хората с по-нисък социален статус, които просто се подават на манипулациите в медиите във връзка с хазартните игри“, обясни Цветан Цветанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„За Закона за устройство на територията има предложение на Валери Симеонов, с което той ни запозна. В рамките на десетина дни юристите в нашата ПГ и в Министерски съвет ще работят, за да видим дали можем да подкрепим подобни законодателни промени, които са свързани с преместваемите обекти“, поясни председателят на ПГ на ГЕРБ. „За Закона за водите в частта за язовирите мога да кажа, че имаме готовност да подкрепим внесения законопроект със становището на Сдружението на общините и от съответните министерства, които имат пряко отношение“, заяви той. „По Закона за местните данъци и такси Менда Стоянова и Христиан Митев ще поработят, за да можем от 1 януари 2019 година евентуално да направим и промените, които да обхванат този сектор“, каза още Цветан Цветанов.


Share Follow

Leave A Reply