23 футболни фенове бяха задържани преди и по време на проведената в сряда футболна среща на Национален стадион „Васил Левски“, съобщиха от пресцентъра на МВР.
IMG_20180509_225103
В резултат на създадената от СДВР организация за охрана на обществения ред в столицата, не са регистрирани напрежение и инциденти по време на футболна среща между отборите на ПФК Славия и ПФК Левски за финала от Турнира „Купа България“. Столичната полиция предприе стриктни мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите. Преди началото на мача на територията на столицата са задържани 11 лица. Един от тях с наркотици и 10– без документи за самоличност.

снимка: Дейли Прес

снимка: Дейли Прес

Посетителите на срещата са проверявани щателно на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, в резултат на което са задържани 12 души: четирима за притежание на наркотици, трима с ножове, двама с маски, двама с пиротехнически изделия и един за неизпълнение на полицейско разпореждане. Един от задържаните, във видимо нетрезво състояние, се е държал грубо и агресивно и е буйствал в помещението за задържани лица. Общо 21 във видимо нетрезво състояние не са допуснати до стадиона.


Share Follow

Leave A Reply