Министър-председателят Бойко Борисов направи инспекция на обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология в Университетската болница „Св.Георги“ в Пловдив.

2805_PM_Bolnica_Plovdiv (13)

С инвестициите клиниката по нервни болести получава възможност за бърза комуникация със Спешното отделение, а отделните болнични структури ще работят по-ефективно. В 13-етажната сграда са подменени и всички асансьори.

2805_PM_Bolnica_Plovdiv (16)

Голяма част от средствата, необходими за финансиране на цялата инвестиция, се осигуряват поетапно от собствените приходи на лечебното заведение. Министерството на здравеопазването е отпуснало 3 млн. лева за ремонта на лечебното заведение и закупуване на техника в периода 2015-2018 г.

2805_PM_Bolnica_Plovdiv (15)

Премиерът Борисов отбеляза като добър пример университетската болница за начина, по който управлява средствата си. Той подчерта, че за тази година правителството е отделило 4,7 млрд. лева за здравеопазване и посочи, че при тези суми за сектора всички лекари и медицински сестри трябва получават заплатите си навреме, визирайки казусите в Ловеч и Враца.

2805_PM_Bolnica_Plovdiv (12)

„Разпоредил съм доктори, санитари и сестри да си получават заплатите. Оттам нататък прокуратурата и службите да ги разнищват и да си отидат на мястото, за където са, ако са корумпирани“. Това заяви в Пловдив премиерът Бойко Борисов, който направи инспекция на инвестициите в университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив .

„Инспектирах обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. С инвестициите клиниката по нервни болести получи възможност за бърза комуникация със Спешното отделение, а отделните болнични структури – възможности за ефективно взаимодействие. В 13-етажната сграда са подменени и всички асансьори. Голяма част от средствата, необходими за финансиране на цялата инвестиция, се осигуряват поетапно от собствените приходи на лечебното заведение“, каза той.

2805_PM_Bolnica_Plovdiv (1)

„Има болници, чиито директори си гледат работата като мениджмънт, и други – като Враца, там сложили частна болница в двора със скъпи пътеки. Евтините пътеки и задълженията пък – в държавната болница. Така не може да продължава“, коментира още той.

2805_PM_Bolnica_Plovdiv (10)

По думите му за здравеопазването се дават достатъчно пари.

След посещението си в болница „Свети Георги“ премиерът се отправи към „Асеновградско шосе“, за да инспектира разширението на пътя Пловдив-Асеновград. От думите му стана ясно, че лично той следи изграждането на дублиращото платно, а областният управител Здравко Димитров всяка седмица му докладва.

 


Share Follow

Leave A Reply