Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев обсъдиха задълбочаването на търговско-икономическото сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, туризма и транспорта. „Сега можем да обсъдим отделни параметри от нашето търговско-икономическо сътрудничество“, каза руският премиер по време на срещата.

3P1A9965

Българският премиер посочи, че приоритетните теми в отношенията между България и Русия остават борбата с тероризма и сигурността, икономиката, туризмът и енергетиката. „Светът действително е едно много тежко място с неспирните конфликти. Разчитам на срещата с Путин да си поговорим и за Сирия, защото Европа и ние сме потърпевши от миграционната вълна“, допълни още Борисов.

3P1A9988

„Отношенията ни напоследък се активизираха. Наскоро приехме президента. Сега имаме щастието да ви приемем като правителствен ръководител“, каза министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев при срещата си с българския премиер. „Ще имате голяма среща с президента Владимир Путин. Ще може да обсъдите въпроси на двустранно икономическо сътрудничество и други въпроси. Сърдечно ви приветствам“, добави още той.

34047739_2181589218735803_9172603728119726080_o

На срещата присъстваха заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са в официалната делегация, водена от премиера Бойко Борисов в Москва. По-късно днес българският министър-председател ще разговаря и с руския президент Владимир Путин в Кремъл.


Share Follow

Leave A Reply