Към настоящия момент продължават действията по разследването, ръководено от военно-окръжна прокуратура. Колегите снощи бяха на място и извършваха оглед. Към този час можем да съобщим, че няма данни за човешка грешка.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Това каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, пред БНТ. Арнаудова уточни, че вероятно се касае за технически проблем, който е възникнал по време на извършване на летателно-учебното занятие.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Инцидентът стана снощи около 20:30 часа. Тогава военен вертолет с тричленен екипаж се разби до Пловдив. По време на планов полет на височина от 50 метра, машината губи баланс и пада, като избухва пожар.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На мястото на инцидента са изпратени 6 линейки и екипи на пожарната. Единственият оцелял от разбилия се край Пловдив военен вертолет е Алексей Каменов.

„Това, което можем също да съобщим е, че е възникнал вероятно технически проблем и в рамките на 3 секунди вертолетът е паднал от 20 метра височина. С изключително тежки последици, със загинали двама пилоти. Съболезнования за близките им“, допълни Арнаудова.


Share Follow

Leave A Reply