Директорът и заместник-директорът на областната дирекция София към МВР освобождават постовете си. Това стана ясно от изявление на министъра на вътрешните работи Валентин Радев след изслушването му пред вътрешната парламентарна комисия.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Те не се справиха, включително спомнете си какви отговори даваха на вас. Същите отговори даваха вътре. Има някакъв дисбаланс, има нещо, което не е направено в цялата област. Решихме с професионалното ръководство и моето решение е: освобождаваме ръководството на областната дирекция София – директор и заместник-директор“., обяви министърът.

Валентин Радев припомни, че вчера са изслушали всички кметове в Ботевград, след което са направили анализ. Тази сутрин е взето решението да се освободи ръководството на областната дирекция, уточни Радев.

Пелов
Рокадите в областната дирекция София идват седмица след като стана ясно, че избягалият затворник Владимир Пелов е живял месеци наред в центъра на Ботевград, докато МВР го издирва. Оправданието да не бъде заловен от полицията е, че е бил с променена външност и брада.

Владимир Пелов и Марио пенчев, снимка: trafficnews.bg

Владимир Пелов и Марио пенчев, снимка: trafficnews.bg

Казусът излезе наяве след престрелка в Ботевград, при която Владимир Пелов беше убит от друг криминално проявен – Марио Панчев. Последният почина от раните си в Пирогов, дни по-късно.


Share Follow

Leave A Reply