С екипа ми ще имаме 9 млрд. евро от следващия бюджет на ЕС, за да отправим сигнал до гражданите колко важни са дигиталните им умения. Това каза еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел по време на откриването на Цифрова асамблея 2018.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„По-рано този месец ЕС представи своето предложение за следващия бюджет. И що се отнася до цифровия аспект, се гордея, че аз и екипа ми имаме 9 млрд. евро през следващия програмен период, за да отправим силен сигнал до гражданите колко важни са ни техните умения, за да се върнем на лидерската карта в областта на суперкомпютрите. Цифровата трансформация ни дава шанс да покажем колко сме креативни и иновативни – или още веднъж да заявим, че ние, хората, сме това, което машините никога не биха могли да заместят“, коментира еврокомисарят.

снимка: PCWorld.bg

снимка: PCWorld.bg

„Тази Цифрова асамблея се провежда в последната седмица на Българското председателство. Председателство, което показа, че всички заедно можем да се изправим пред проблемите на цифровизацията“, заяви Габриел.


Share Follow

Leave A Reply