Анита Мейзер излиза от затвора срещу 5000 лв. парична гаранция. Това реши състав на Варненския апелативен съд, след като делото срещу нея на втора инстанция приключи. Магистратите имат двумесечен срок, в който трябва да обяват решението си по делото. След като на няколко пъти адвокатите на Мейзер внасяха в съда искане за промяна на мярката за неотклонение, съдът определи парична гаранция за свободата ѝ. Самата тя промени на няколко пъти показанията си, дадени пред разследващите и пред първата съдебна инстанция.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Окръжните магистрати признаха Мейзер за виновна по две обвинения – че Мейзер е причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и че е предложила подкуп на полицейски служител. Тя получи три години и половина затвор по първото обвинение и 4 години и половина, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай. Според първоинстанционния съд Мейзер трябва да търпи по-тежкото.

снимка: PropertyGuru

снимка: PropertyGuru

Окръжен съд – Варна ѝ наложи и глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лв. Анита Мейзер бе арестувана на 15 август 2016 г., след като 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов бе убит в дома им във Варна.


Share Follow

Leave A Reply