„Отдаването на концесия не означава смяна на собствеността, Летище София остава публична държавна собственост“, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на брифинг в Народното събрание във връзка с проекторешението на БСП за спиране на концесията на Летище София. По думите му документацията по концесията ще бъде публикувана във вестника на ЕС, за да има равен достъп на всички потенциални участници.

бсп, стойнев, НС

бсп, стойнев, НС

„След като има желание от БСП да получат документацията, те ще я получат. Няма абсолютно никакви проблеми с процедурата. Спазваме стриктно и абсолютно коректно Закона за концесии. В решението на Министерския съвет, което беше взето от служебното правителство, беше записано, че трябва да се съобразим с новия Закон за концесиите, който сме направили. Относно това дали трябва, или не трябва да се дава Летище София на концесия, бих казал, че концесията в никакъв случай не означава смяна на собствеността“, посочи Московски.

летище софия

По думите му няма масови уволнения на Летище София. „В последните няколко месеца са назначени около 100 човека допълнително“, каза Московски. Той призова да не се превръща в черна дума една нормална икономическа практика като концесията. „Ако някой има съмнения относно подготовката на процедурата, може да се обърне към Световна банка или към Банката за възстановяване и развитие, тъй като те са правили цялата документация“, посочи Московски. „Искрено ще съжалявам, че ако предоставяйки информацията за тази концесия, от парламента изтече такава информация. Няма да е коректно и справедливо спрямо другите участници. Всичко друго, което се опитват да вменят колегите, е манипулативна информация“, заяви министърът на транспорта.


Share Follow

Leave A Reply