Парламентът отхвърли вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Искането беше внесено от 80 депутати от БСП. От гласувалите 235 народни представители 104 бяха „за“, а 131 – „против“. „За“ гласуваха депутати от БСП и ДПС. „Против“ бяха от ГЕРБ, ОП и „Воля“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Вотът бе внесен заради провала на правителството в политиката по сигурността. Съгласно правилника за организацията и дейността на Народното събрание, при отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение за недоверие на същото основание не може да бъде направено в следващите 6 месеца. Това бе вторият вот на недоверие внесен от БСП, след като първият на тема „Корупция“ през януари тази година не мина.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Да говорим днес за срив на сигурността, е измислен аргумент“, каза председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров в отрицателен вот по вота на недоверие. „Можеше да се постараят колегите от БСП малко по-сериозно, но освен че нямаше аргументи от тяхна страна, има контрааргументи в международен план“, каза Сидеров по отношение на вота на недоверие. Той обърна внимание, че по време на Българското председателство е нямало мнение от страна на гостите, което да е било отрицателно. „Всички повтаряха, че България е стабилна. Чухме само похвали за нашето правителство в това отношение“, каза Сидеров.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„БСП не могат да бъдат алтернатива, а по тема сигурност- това е просто смехотворно“, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. „По темата сигурност трябва да се търси широк дебат. Когато се правят мотиви, които не обслужват не националните, а тясно партийните интереси – популизмът се явява най-сериозната заплаха за националната сигурност“, заяви той. „Дебатите трябва да се водят по същество, да се дават предложения и алтернативи“, изтъкна Цветанов. „С усилията си правителството успя да получи висока оценка за председателството“, каза още той.


Share Follow

Leave A Reply