Справихме се с председателството и това е оценката на нашите партньори. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова пред Нова телевизия.

лиляна павлова

Павлова обясни, че оценката е висока, защото страната ни е била динамична и гъвкава. „С изключително тежки предизвикателства се сблъскахме – през мигрантската криза и през изключително изненадващото от геополитическа гледна точка течение на президента Тръмп и неговата администрация“, каза министърът. На въпрос дали мигрантската тема е трябвало да бъде водеща в Българското председателство, министърът заяви, че всъщност тази тема е била водеща.

ндк, председателство

„Може би това е и причината да получаваме толкова висока оценка и подкрепа, затова че с определените от България приоритетни теми много точно бяхме напипали пулса на проблемите. Когато обявихме приоритети си, ние казахме, че сигурността и миграцията ще бъде топ приоритет в нашата работа. Голяма част от нашите усилия не се усетиха толкова в София, защото ние проведохме различни заседания и формати по темата сигурност и миграция“, коментира министърът.

 


Share Follow

Leave A Reply