Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна във Вашингтон с председателя на Комисията по вътрешна сигурност в Конгреса на САЩ Майкъл Маккол, който е сред водещите конгресмени на Републиканската партия, формиращ политиката на Конгреса и САЩ в областта на правоохраната.

Tsvetanov_McCaul

По време на разговора Цветанов запозна конгресмен Маккол с резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност в Конгреса на САЩ прояви специален интерес към темата за Западните Балкани. По думите му те са ключов елемент от сигурността на Европа и са изключително важни за трансатлантическите отношения. В тази връзка беше обсъдена регионалната политическа обстановка в навечерието на предстоящата среща на НАТО в Брюксел. Беше изразена взаимна тревога от асиметричните заплахи пред държавите от региона, както и от общата нестабилност в Близкия Изток и Северна Африка.

българско председателство на Съвета на ЕС

В края на срещата Цветан Цветанов подари на конгресмена плакет на Народното събрание и в качеството си на председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред отправи покана към Майкъл Маккол да посети България в удобно за него време през 2019 г.


Share Follow

Leave A Reply