Нова дрога с кодовото име „Амнезия” залива пазара, предупреждават от МВР. Тревата е обработена с химически вещества още докато расте. Опиянението от наркотика е в пъти по-голямо, твърдят специалисти. Най-опасна е така наречената „билка”, която е евтина, но никой не знае какво има в нея. След предозиране с опиата наскоро 14-годишно дете беше прието в болница, съобщи Нова телевизия. По данни на МВР най-продаваната дрога на улицата е марихуаната. Цената на по-качествената е около 50 лева на грам. От него средно излизат две цигари. Така една доза излиза 25 лева. Хората, които купуват този вид наркотик, са от 14 до 45-годишни.

трева, наркотик, марихуана

Последният хит на пазара е тревата „Амнезия”. При нея има силно активно вещество – тетрахидроканабинол. Има сортове, които растат много бързо – от 35 до 55 дни. Криминалисти казват, че всеки, който пуши трева, е склонен да я продава. Най-уязвими са децата. Те дори стават дилъри, за да опитат от скъпата трева.

снимка: Getty Images

снимка: Getty Images

Амфетамините са едни от най-евтините наркотици. Това е новата синтетика, позната като дизайнерска дрога. Най-масовият амфетамин, който полицията засича, е кристалът. Една доза се предлага от 10 до 30 лева. Най-евтиният от наркотиците е т.нар. „друсан чай”. Струва между 2 и 10 лева. Любим е за подрастващите. Има случаи на непълнолетни, приети в болница в прединфарктно състояние след употребата на въпросния наркотик.


Share Follow

Leave A Reply