„Частен самолет с петима души не е бил проверен от граничната полиция на столичното летище. Самолетът е излетял от Габрово с междинно кацане в София на път за Гърция“, обясни главният секретар на МВР Младен Маринов. „Наземният оператор на полета на столичното летище не е уведомил гранична полиция“, каза директорът ѝ Светлан Кичиков и допълни, че това е сериозна грешка. Летищните оператори и гранична полиция се събират на съвещание утре. За грубото нарушение вече има разследване.

ст. комисар Младен Маринов снимка: БГНЕС

ст. комисар Младен Маринов
снимка: БГНЕС

Маринов каза още, че МВР съдейства на Българската агенция по безопасност на храните за охраната в района на чумата по животните. „Не искам да се стига до използване на физическа сила за решаване на проблемите“, каза Маринов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Той и вътрешният министър получиха благодарности от ресорния министър за европредседателството Лиляна Павлова за осигуряването на сигурността през шестте месеца. „Вярвам, че направихме добър екип. Осигурено беше спокойствието на всички гости и участници без нарушения“, каза Павлова и припомни, че имало фалшиви сигнали за бомби на летището и в НДК, но те останали незабелязани от участниците в мероприятията и обществото. Освен това имало редица провокации. Вътрешният министър Валентин Радев даде висока оценка за охраната на европредседателството. „Бяхме дисциплинирани и всеотдайни и не допуснахме европредседателството да бъде опетнено“, каза по време на церемонията Маринов.


Share Follow

Leave A Reply