Министърът на правосъдието Цецка Цачева трябва да понесе политическа отговорност и да си подаде оставката заради срива на Търговския регистър. Това поиска в ефира на бтв Деница Златева от БСП.

Тя допълни, че подадената оставка от изпълнителния директор на Агенцията по вписвания Зорница Даскалова е приветствена доста добре от червената партия.

агенция по вписванията

Трябва в най-кратки срокове да се даде и публична информация от правителството затова какво точно се е случило, за да се стигне до срива на Търговския регистър, каза още Златева. Според нея причината затова се дължи в неинвестирането на хардуерна техника и ненадлежно архивиране на системите.

На въпрос имало ли е проверки на Търговския регистър по време на правителството на Пламен Орешарски, социалистката отбеляза, че явно не е направено достатъчно, за да имаме десети ден блокиран регистър.

КФН, снимка: БГНЕС

КФН, снимка: БГНЕС

Според нея на днешното извънредно заседание на парламента трябва да се обсъдят действията и бездействията на Комисията за финансов надзор, защото по думите й гражданите, които добросъвестно са сключили застрахователните си полици няма как да разчитат само на едно прессъобщение на страницата на КФН.

Предсрочните парламентарни избори все още са сред актуалните искания на БСП, посочи Деница Златева.


Share Follow

Leave A Reply