„Фабриката за нелегални цигари на бизнесмена Миню Стайков е нанесла щети на държавния бюджет за повече от 70 милиона лева“, каза днес пред журналисти в карнобатското село Венец директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Той пристигна в селото, за да наблюдава действията по претърсване и изземване в завода „Винпром Карнобат“ и офиси на фирмите на Стайков.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Към момента тук са обезпечени и се провеждат претърсвания и изземвания в 12 обекта. Това са както фабриката, така и няколко други предприятия, а също така и свързани с тях дъщерни търговски дружества. Към момента е задържано за 24 часа лицето Миньо Стайков“, каза още Сарафов.

Миню Стайков, снимка: Булфото

Миню Стайков, снимка: Булфото

Той добави, че досъдебното производство е образувано за пране на пари, данъчни престъпления и незаконно притежание на акцизни стоки без бандерол, а основният предмет на делото е свързан с разкритата от Специализираната прокуратура нелегална фабрика за производство на цигари. „Мерки досега не бяха предприети, тъй като нуждите на разследването предполагат да бъдат хванати „едрите риби“ – организаторите и ръководителите на това нелегално производство“, посочи още Сарафов.

 


Share Follow

Leave A Reply