Около 26% от потребителите на социалната мрежа „Фейсбук“ в САЩ са отстранили мобилното приложение от устройствата си през изминалата година на фона на скандалите с безопасността и случаите на кражба на лични данни. Това съобщиха телевизионният канал CNBC. Той се позовава на резултатите от проучване, проведено от американския изследователски център „Pew Research Center“.

фейсбук, лични данни

Според наличните данни 54% от анкетираните са променили настройките за поверителност на своите страници в социалната мрежа на фона на скандалите с изтичането на лични данни през изминалата година. 42% от запитаните са заявили, че са решили да „си вземат почивка“ и временно да спрат да използват „Фейсбук“.

снимка: fairfieldcurrent.com

снимка: fairfieldcurrent.com

Ако вземем само потребителите на социалната мрежа на възраст от 18 до 29 години, сред тях броят на премахналите мобилното приложение от мобилните устройства е 44%. В същото време, както отбелязва CNBC, проучването не засяга приложението Инстаграм, което също е собственик на компанията „Фейсбук“. Изследването е проведено от края на май до началото на юни тази година, сред около 3 400 американски потребители на „Фейсбук“ над 18-годишна възраст.


Share Follow

Leave A Reply