Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Софийския районен съд (СРС) искане за отстраняване от длъжност на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов. Спрямо Ангел Попов на 29 март е внесен обвинителен акт за извършена от него измама. Въз основа на внесения от СГП обвинителен акт е образувано съдебно производство в Софийския районен съд, насрочено за разпоредително заседание.

Софийска градска прокуратура СГП

Попов е предаден на съд за извършена от него измама, преди да стане министър. На неустановена от прокуратурата дата през месец август 2012 година, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8 000 лв., Попов заблудил собственик на транспортна фирма, че срещу горепосочената сума служители от транспортното министерство ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни (разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт).

снимка: orissapost.com

снимка: orissapost.com

 

Макар деянието, за което е предаден на съд Попов, да е извършено през 2012 г., от новопостъпила информация по делото към момента на Попов е възложен контролът по изпълнение заповедта на министъра за реда по издаването и условията за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт.

 


Share Follow

Leave A Reply