България и Панама ще активизират отношенията си, особено в сферата на високите технологии, иновациите и туризма. За това се договориха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и вицепрезидентът и министър на външните отношения на Република Панама Исабел де Сейнт Мало де Алварадо, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Срещата между Захариева и Алварадо се състоя в Монреал, Канада, в рамките на първата световна среща на жените външни министри.

снимка: focus-news.net

снимка: focus-news.net

„Решени сме да превърнем Панама в икономически хъб за региона. Вече над 130 мултинационални компании имат регионални централи в нашата страна – не гледайте на нас като на пазар от 4 милиона души, а като на врата към Америките. Знам, че имаме голям потенциал в отношенията с България”, заяви Исабел де Сейнт Мало де Алварадо. Тя представи пред Захариева плановете за привличане на повече туристи чрез организирането на круизни пътувания на два океана – през Панамския канал.
От своя страна българският първи дипломат изтъкна, че страната ни може да бъде полезна на Панама с опита си във високите технологии и фармацевтичната индустрия, тъй като страната предвижда да се превърне в център за производство на лекарства.


Share Follow

Leave A Reply