„В София има докарана измервателна станция, която да покаже, че ако се лишим за кратко от автомобила си, въздухът в града става по-чист. Инициативата е много важна в подкрепа на всички мерки, които Столична община, заедно с гражданите на София, предприема, за да направим въздуха по-чист“, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти по повод Международния ден без автомобили. Това предаде News.bg.

София, въздух, измерване, контрол
Тя припомни, че традиционно за поредна година София се включва в Международния ден без автомобили и центърът на града е свободен от движение на автомобили. Фандъкова изрази надежда много хора да се разходят пеша, с велосипеди или с градския транспорт. Столичният кмет увери, че „Пътна полиция“ са на своя пост, така че ако има нарушители, те ще бъдат санкционирани.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Тя покани всички жители и гости на столицата да посетят инициативите, организирани от Столична община и от всички музеи по случай отбелязването на Независимостта. Фандъкова честити на всички българи и софиянци отбелязването на 110-ата годишнина от Независимостта на България и добави, че за нея Независимостта означава огромна отговорност, да поемеш нещата сам, в собствените си ръце, да работиш, така че да развиваш себе си, семейството, града и страната.


Share Follow

Leave A Reply