Бургаският административен съд реши един от запечатаните складове в Карнобат да бъде отворен още тази вечер, а другите два след 24 часа, предаде БГНЕС.

снимка: news.bg

снимка: news.bg

Складовете на „Винпром Карнобат“ бяха запечатани от митнически инспектори, а работници два дни протестират и блокират пътища. Днес митниците поискаха обектите на Миню Стайков да останат затворени за още 60 дни, за да може да бъде направена пълна проверка на дейността им.

снимка: btv.bg

снимка: btv.bg

Складовете на Миню Стайков бяха запечатани в петък – спиртоварната, фабриката за вина и бутилиращото производство във Венец. Разследването срещу Стайков започна преди повече от две седмици, когато при акция на спецпрокуратурата той и още 10 души бяха арестувани. Обвиненията са в данъчни престъпления, пране на пари, производство на цигари без бандерол. Според митниците са открити сериозни нарушения.

снимка: btvnovinite.bg

снимка: btvnovinite.bg

На извънреден брифинг по-рано днес, заместник-директора на митниците Юлиан Мирков изложи становището на агенция „Митници“ по казуса с данъчните складове. Той съобщи, че при проверката във „Винпром Карнобат“ са обследвани множество тръбни връзки и е установен кран, от който може да се извежда етилов алкохол по нерегламентиран начин.


Share Follow

Leave A Reply