Служители на запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат отново излязоха на протест, предаде  БТВ. Стигна се и до напрежение, след като протестиращите нападнаха митническия екип. Според хората митничарите трябвало да събират доказателства, а те не го правели. Твърдят, че заводът е запечатан неоснователно. Жандармерията успя да укроти напрежението.

снимка: btvnovinite.bg

снимка: btvnovinite.bg

Пред завода, който се намира на метри от жп. гара „Церковски”, отново са се събрали стотици хора, които се притесняват, че ще изгубят поминъка си. Кметът на Карнобат, Георги Димитров, изрази своите опасения, че ако фабриките за алкохол, които са свързани с арестувания бизнесмен Миню Стайков, останат затворени, това ще бъде фатално за общината. „Градът е зависим от този бизнес. Имаме почти нулева безработица, внасяме на ден над 1500 човека благодарение главно на този работодател”, каза още Димитров. Заповедта за затварянето на фабриките вече е обжалвана.

снимка: btvnovinite.bg

снимка: btvnovinite.bg

Агенция „Митници“ е поискала от съда в Карнобат данъчните складове на „Винпром Карнобат“ в село Церковски да останат запечатани още 60 дни, предава БНТ. В тях се събират доказателства за нарушения на Закона за акцизите.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

При проверка на производствения процес е открито устройство, което позволява от складовете да се извежда спирт, който не се отчита от измервателните уреди на митниците. Въпреки, че директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов заяви, че и трите данъчни склада са запечатани заради открити тежки нарушения на акцизното законодателство, но те могат да приемат гроздето, което е договорено, според специалистите-винопроизводители – това е невъзможно.


Share Follow

Leave A Reply