„Красимир Каракачанов е вицепремиер по случайност”, смята бизнесменът и лидер на партия „Воля” Веселин Марешки, предава БТВ. „Представете си този човек да застане до министъра на отбраната на САЩ или на Русия. За какво ще си говори с тях – за ракия и македонски наденици ли? Нямаме ли достойни генерали, които да поемат армията”, коментира той.

Веселин Марешки

Каракачанов многократно е наричал „Воля” „патеричката” на ГЕРБ, защото партията на Марешки гласува в подкрепа на управляващите, когато Обединените патриоти не го правят. „Ние не сме нито подкрепящи, нито опозиция, защото няма как ако има лоши решения да ги подкрепяме”, категоричен е Марешки.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Той коментира, че оценява поведението на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков, които подадоха оставки заради катастрофата край Своге, като морално, но заяви, че не приема поведението на Каракачанов, който продължава да не подава оставка.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Марешки коментира още, че ако е искал, щял да бъде във властта. „Получавал съм обаждания, в които се е чувало „Трамваят тръгва, последната врата се затваря”, допълни той. По думите му „Воля” ще бъдат във властта, когато дойде правилният момент.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Относно спецакциите срещу Ветко Арабаджиев и Миню Стайков, Марешки коментира, че през годините държавата е принуждавала някои бизнесмени да работят незаконно. Той даде пример с аптекарския бизнес – „Държавата приватизира аптеките и задължи собствениците им 10 години да поддържат бизнеса, а с друг закон им забрани да имат аптеки”.


Share Follow

Leave A Reply