От 1 юли 2019 г. таванът на всички пенсии ще бъде 1200 лв. За това се споразумяха на среща при премиера Бойко Борисов вицепремиерът Валери Симеонов, финансовият министър Владислав Горанов и синдикатите.

снимка: paragraph22.bg

снимка: paragraph22.bg

Правителството ще гарантира, че в някои агенции и в приходните администрации ще бъде гарантирано по-високо увеличение на заплатите. Тези 10% ще са ориентирани само за увеличение на основното заплащане. На индивидуално ниво заплатата ще стои на две нива – твърда заплата и плаваща, поясни синдикалният лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Пламен Димитров

Пламен Димитров

Ние заедно се съгласихме, че МС ще разработи работна група за оценка на всички работещи в тази сфера, каза Пламен Димитров. Втората част касае най-бедните домакинства – тук казват, че ще се увеличат с 50% за подпомагане на най-бедните домакинства, допълни той. Ресурсът е гарантиран. В пенсионната реформа, където беше записано, че таванът от 2019 г. ще падне, сега се споразумяхме, че таванът на всички пенсии ще се увеличи до 1200 лв. от 1 юли. Това ще даде възможност на 41 хил. от 61 хил. души да получават това, което им се полага.


Share Follow

Leave A Reply