Председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров изпрати писма до председателя на ДАНС Димитър Георгиев и вътрешния министър Младен Маринов с настояване да му бъде предоставена информация по разследването срещу суданския гражданин Мажди Гандур, предаде БНР. В петък вечерта съпругата на Сидеров – Деница, се оплака, че джипът ѝ е бил засечен от друг автомобил, а след като ударил страничното ѝ огледало, водачът на превозното средство я преследвал и обиждал.

Димитър Георгиев, председател на ДАНС, снимка: БГНЕС

Димитър Георгиев, председател на ДАНС, снимка: БГНЕС

В писмата си до вътрешния министър и председателя на ДАНС, Волен Сидеров настоява да получи информация какви данни имат институциите за начина, по който Мажди Гандур е получил право на постоянно пребиваване в страната и какви са икономическите, бизнес и военните му връзки с лица и организации от ислямският свят.

Мажди Гандур

Мажди Гандур

Сидеров иска да знае и дали вече е повдигнато обвинение срещу Гандур за „опит да причини телесни повреди и отнеме живота на съпругата му“. В писмата си лидерът на „Атака“ твърди, че е изпратил снимки от „Фейсбук“ профила на мъжа, на който той е тежко въоръжен и иска информация къде са правени и какви функции е изпълнявало лицето.

Младен Маринов, снимка: БГНЕС

Младен Маринов, снимка: БГНЕС

Заради инцидента Волен Сидеров вече поиска оставката на вътрешния министър и правото „Атака“ да назначи нов на поста му. Поискана бе и оставката на председателя на ДАНС. Очакваше се случилото се в петък вечер да е сред основните теми на коалиционния съвет днес, но той бе отложен.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Пред журналисти днес Валери Симеонов изрази несъгласие с искането на Сидеров, като обяви, че не трябва да бъдат искани оставки при най-малките проблеми.


Share Follow

Leave A Reply