„Всяка година вследствие на демографските проблеми и емиграцията изчезва град като Монтана. Всяка година населението на България намалява с около 40-50 хил. души“, това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Иванов по време на инициираната от Обединението на жените социалистки от БСП – София кръгла маса на тема „Ролята на жените за преодоляване на демографската криза и диспропорциите в изоставащите северозападни райони“ в Монтана, предаде „Фокус“.

снимки: MediaNews.BG

снимки: MediaNews.BG

Николай Иванов допълни, че за него няма по-голям проблем от страшната демографска катастрофа не само за Северозападния регион, но и за цялата страна. „Твърде наивно е да се вярва, че управляващите, въпреки заявените си амбиции преди началото на този управленски мандат, ще направят каквото и да е било за страшното обезлюдяване и тежките социални неравенства, в които живеем всички“, коментира той.

снимка: epis.bg

снимка: epis.bg

Според него изключително важно е да се търсят и по-скоро да се идентифицират причините и проблемите, довели до тази ситуация и да се работи за изграждането на решения. „Трябва да се готвим за времето, надявам се това да е скоро, когато ще покажем воля за решаването на тези тежки проблеми“, изтъкна той. По думите му няма по-естествен процес от обединяването на дамите и те трябва да бъдат двигатели на инициативата, да се покаже, че наистина в България има политици и партия, която да реши тези проблеми.


Share Follow

Leave A Reply