„Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване“, така коментира в социалната мрежа „Фейсбук“ изказването си по адрес на майките на деца с увреждания Валери Симеонов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Симеонов припомни на всички негови последователи оригиналния текст на изказването си: „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания. Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали“, заяви Валери Симеонов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството). Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума“, така завършва изказването си в социалната мрежа вицепремиерът.


Share Follow

Leave A Reply