„Предпочитам консенсус, а не вот на недоверие. „Здрав“ вот на недоверие не се прави с „болни“ аргументи“, каза от парламентарната трибуна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в разискванията по вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“ на тема „Здравеопазване“. „Има и малко добри неща в мотивите на БСП. Те са свързани с част от презентацията ми, в която описах недостатъците на сегашния здравноосигурителен модел“, коментира той.

доктор лекар

„Взели са буквално тезите ми за недостатъците и дотам са добрите им предложения“, посочи министърът. „Въпросът е, че аз ги представям, за да мобилизирам енергията на всички заинтересовани страни по темата“, заяви Кирил Ананиев. „От БСП ги използват, за да направят вот на недоверие. Това е голямата разлика между подхода“, каза още той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Първото обвинение за това, че не съм изпълнил обещанието си, беше един от мотивите на Корнелия Нинова – че не съм се срещнал с никого и не съм разговарял. Това не е вярно“, отбеляза Ананиев. „Корнелия Нинова не може да прави срещи с 2-3 организации, които естествено ще възразят, защото не знаят какво ще предложим. След това да излиза и да представя нещата така, както са били вътре в залата“, посочи той. „После се налага тези организации да излизат след това да казват, че не са казвали това на срещите. Това е нечестно“, заяви министърът.

снимка: medicalnews.bg

снимка: medicalnews.bg

„Преди 11 месеца и 9 дни, когато Народното събрание ме избра за министър, казах, че здравеопазването няма цвят. Обещах през цялото време да работя в консенсус с всички парламентарно представени партии“, припомни Кирил Ананиев. „Във всичките ми разговори имаше само две организации, които категорично се противопоставиха на моделите – пациентските и синдикатите. Всички останали организации казаха, че това е добро начало и дебатът трябва да продължи“, изтъкна министърът. „Може би сте свикнали да командвате административния процес, аз съм друг човек. Искам, когато тръгна към Министерския съвет или Народното събрание, зад мен да стоят всички организации“, се обърна той към БСП като вносители на вота на недоверие.


Share Follow

Leave A Reply