Плувен комплекс с олимпийски размери да бъде изграден в Пловдив. Това ще обсъди Общинският съвет при гласуването за разпределението на бюджета в четвъртък, информират от БНР. Това предава news.bg.

снимка: waterlooswimming.com

снимка: waterlooswimming.com

На сесията ще се внесе предложение за отпускането на около 2,5 млн. лв. за първия етап за нов плувен комплекс. Предвижда се той да е с олимпийски размери и да се изгради край Гребната база до закрития плувен басейн „Младост“. Общата стойност на спортното съоръжение ще бъде над 11 млн. лева, а парите ще се разпределят в две бюджетни години. По проект плувният басейн ще е с дължина 50 метра, а трибуната ще има 1000 места. Зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков съобщи, че съоръжението трябва да е готово до 2020 г. Предвижда се в него да се провеждат състезания от световен мащаб.

Иван Тотев

Иван Тотев

Общинският съвет ще гласува и средства за зимната подготовка на районите. На районните администрации ще бъдат отпуснати между 100 и 200 000 лв., а кметът Иван Тотев заявява, че изпълнението на бюджета върви добре. „Можем да си позволим допълнителни харчове“, уверява той.


Share Follow

Leave A Reply