Пленумът на Висшия съдебен съвет на 25 октомври 2018 г. от 09.30 часа в зала 1 на Икономическия университет – Варна ще проведе работно заседание. Това съобщиха от пресцентъра на Висшия съдебен съвет. На заседанието ще бъдат изслушани административните ръководители на Апелативен съд – Варна, Окръжен съд – Варна, Районен съд – Варна, Административен съд – Варна, Апелативна прокуратура – Варна, Окръжна прокуратура – Варна и Районна прокуратура – Варна.

В заседанието ще участват кметът и главният архитект на Община Варна, областният управител на област Варна и председателят на Адвокатски съвет – Варна. Заседанието ще се председателства от министъра на правосъдието г-жа Цецка Цачева, като основна тема е обсъждане на възможностите за решаване сградния проблем на органите на съдебната власт във Варна.

снимка: Thinkstock

снимка: Thinkstock

Мероприятието се организира в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по протокол № 23/20.09.2018 г. и по предложение от административния ръководител на Апелативен съд – Варна.
Членовете на Висшия съдебен съвет ще присъстват и на тържествата по случай 140-та годишнина от създаването на държавната и съдебната власт във Варна.


Share Follow

Leave A Reply