Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с Фатмир Медиу, който е бивш министър на отбраната на Албания и настоящ народен представител в албанския парламент, съобщава пресцентърът на ПП ГЕРБ.

2
По време на срещата бе обсъдена политическата ситуация в Западните Балкани и възможностите за засилване на парламентарното сътрудничество в сектор „Сигурност“. „Съвместната работа за справяне с общите предизвикателства пред сигурността в региона и в Европа е ключова за успеха на нашите усилия, защото проблемите, пред които сме изправени, са с транснационален характер и заедно ще сме много по-ефективни в противодействието на организираната престъпност, радикализацията, тероризма, контрабандата и миграционния натиск“, подчерта Цветанов.

3
Двамата се обединиха около становището, че изключително важен резултат от Българското председателство на Съвета на ЕС е поставянето на европейската перспектива за страните от Западните Балкани на водещо място сред акцентите в дневния ред на ЕС. Според Медиу европейският и евро-атлантическият път за развитие на региона са без алтернатива, а ролята и подкрепата на България са ключови. В срещата се включи и депутатът от парламентарната група на ГЕРБ и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев.


Share Follow

Leave A Reply