Пленумът на ВСС изрази положително становище за разработения от Министерството на финансите проект на Държавния бюджет за 2019 г. Това стана по време на извънредно заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка със съгласувателната процедура по проекта за решение на Министерски съвет за одобряване на законопроект на Държавния бюджет, предаде „Фокус“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„За“ решението гласуваха 23 членове на ВСС и нямаше нито един „против“. Магистратите се произнесоха по отношение на актуализираната част от проекта за бюджет, касаещ съдебната власт. Заседанието бе председателствано от Боян Магдалинчев. Според него бюджетът на държавата удовлетворява съдебната система. Той уточни, че разработеният проект на съдебната власт има разминавания с проекта на Министерски съвет и отчете, че това не е драстично и че няма да засегне чувствително нуждите на хората и съдебната власт.всс висш съдебен съвет

Стана ясно, че първоначалният вариант на становището на Министерски съвет по бюджета на съдебната власт е претърпял корекции. „С актуализираното становище на Министерски съвет ще могат да бъдат обезпечени нуждите за заплати от ръст с 10 % от 1 януари 2019 г“, каза Магдалинчев и уточни, че първоначално от съдебната власт са били заложили 17% ръст на работните заплати.


Share Follow

Leave A Reply