Столична община ще продължи да изгражда интерактивни площадки по пътна безопасност в детските градини и училищата. До момента в София има изградени 84 интерактивни площадки за безопасност на движението и приложно колоездене. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред учениците и учителите от 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ при стартирането на Олимпиадата по пътна безопасност, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Олимпиадата се провежда по инициатива на Института за пътна безопасност и на Богдан Милчев.

столична община

„Нашата задача е да направим средата по-безопасна, за да гарантираме живота и здравето на най-ценното, което имаме- нашите деца, както и да ги обучим и да им създадем навици за безопасно придвижване в града“, посочи кметът Фандъкова. Тя поздрави министър Красимир Вълчев за това, че Министерството на образованието отделя сериозни средства за обучение на децата по пътна безопасност.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Нямам никакви колебания, когато трябва да се постави светофар или да се изградят препятствия на пътя, за да се намали скоростта. Столичната община изпълнява програма за безопасност около детските градини и училищата, поставяйки тръбно-решетъчни парапети и повдигнати пешеходни пътеки“, коментира Йорданка Фандъкова. „През последните години повдигнахме над 330 пешеходни пътеки и осветихме 200 пешеходни пътеки, за да ги направим по видими за шофьорите и безопасни за пешеходците“, обяви кметът.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Фандъкова похвали децата за знанията им по пътна безопасност и им каза, че разчита на тях да напомнят на родителите си да не минават на жълто и да не говорят по телефона, когато карат. Победителите в Олимпиадата по пътна безопасност ще имат възможност да получат безплатни уроци по картинг.


Share Follow

Leave A Reply