Властите и полицията в Мадрид са подготвили за 15 дни охраната на мач, за какъвто по принцип са нужни шест месеца приготовления. Разбира се, става дума за предстоящия финален мач за Копа Либертадорес между Бока Хуниорс и Ривър Плейт, чийто домакин в неделя ще бъде стадион „Сантяго Бернабеу“ в испанската столица.

Горещото аржентинско “Суперкласико” ще ангажира над 2000 местни полицаи, които ще се грижат за сигурността на десетки хиляди темпераментни фенове, които пристигат от Южна Америка. Агитките на двата колоса ще бъдат настанени в два противоположни сектора на “Бернабеу”, като тази на Ривър ще заеме северната трибуна на стадиона, а тази на Бока – южната. Всеки от клубовете ще има обособено фензона – “Пласа де Куско” за Ривър и “Нуевос Министериос” за Бока, а разстоянието между двете места е малко над километър и половина.

снимка: Марка

снимка: Марка

В Мадрид определят въпросната среща като “най-рисковата, която столицата е приемала в цялата си история”. Испанците са получили от аржентинските си колеги списък с ултрасите на двата отбора, които имат забрана да посещават спортни събития в Аржентина и при опит за влизане на “Бернабеу”, също ще бъдат спрени.


Share Follow

Leave A Reply