1000 строителни машини ще блокират локалното платно на бул. „Цариградско шосе“ в София. От строителната камара обявиха, че ще проведат мирна демонстрация срещу обвиненията отправени от опозицията към бранша за некачествено строителство и искането за независима международна проверка за строежа на българските пътища. Демонстрацията ще бъде мирна. Протестът ще продължи от 7 сутринта до обяд.

Строителите ще внесат и подписка в защита на бранша в парламента, Министерския съвет и президентството. В нея са се включили над 53 000 души. В подписката се изразява „безпокойство от атаките срещу бранша и обвиненията за „високи цени и безобразно качество на изпълнението“. Строителите призовават да не бъдат използвани с политически цели и предизборна агитация.От Камарата настояват и да бъде преустановено разпространяването на недоказани публични твърдения за корупция в строителството.Исканията на брашна са за сигурност и предвидимост за развитието на сектора, особено в дългосрочен план.

Цариградско шосе

Цариградско шосе

Подобряване на законодателството, за да се въведе отговорност за всеки участник в строително-инвестиционния процес, както и да има политика за подготовка на кадрите. Друго искане на строителите е да продължи програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища, в която над 1000 са били фирмите, работили по нея, а над 70 000 са били заетите. От Камарата са притеснени от това какво би се случило с хилядите служители и семействата им, ако останат без работа.


Share Follow

Leave A Reply