„Общинският съветник Иво Божков сигнализира, че на депо се съхраняват по 2,900 т павета, проверките до момента показват, че там има по 7,200 т“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия. „Проверката, която възложих, след сигнала, който ми подаде г-н Божков, приключва в следващите дни. Аз имам информация от предварителните доклади. Малко е странно точно избраното време за сезиране на прокуратурата, защото това запитване ми беше зададено още миналата година“, каза още столичният кмет.

снимка: Sofia Photo Agency

снимка: Sofia Photo Agency

„Общинското дружество „София Инвест“ има задължения да съхранява паветата, които се демонтират от част от улиците. Нашата позиция е, че по главни булеварди и улици е по-добре да се полага асфалт“, коментира тя. „Проверките ще установят конкретните бройки. До момента те показват, че на депо има по 7,200 т на площадките на „София Инвест“. Аз прочетох, че г-н Божков сигнализира, че там се съхраняват около 2,900 т. Очевидно има разминаване. След като са сезирани компетентните органи, нека проверката да приключи“, обясни тя. Фандъкова припомни, че тя е възложила проверка през 2013 година на общинското дружество, с което се е целяло да се установи начинът на съхранение на паветата.

павета

Тя посочи, че тогава са констатирани нередности и разминаване в мерките единици, в които се съхраняват тези павета – в килограми, тонове и камиони. „Тогава дружеството получи препоръки, които то напълно изпълни. Проверката установява, че като цяло през последните години отчетност на дружеството се води. Нека да приключи проверката, която съм възложила. Нека сигналите да се отправят към компетентните органи, а не да се хвърлят някакви твърдения в медиите“, коментира още Фандъкова.


Share Follow

Leave A Reply