Затруднение на движението заради снега има в Западна, Северна и Южна България. Жълт код за валежи е обявен в 11 области на страната, съобщи „Фокус“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Това са Видин, Монтана, Враца, София област, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив.Там ще се образува нова снежната покривка с дебелина между 5 и 10 см. Има предупреждение и за валежи от дъжд. Най-голямо количество валежи са паднали в Кюстендил. Очаква се до вечерта снеговалежите да отслабнат и през нощта временно да спрат.

снимка: bTV

снимка: bTV

Почти 200 снегорина са на терен в столицата. Те завършват втора обработка на пътните платна, по които се движи градският транспорт, както и на основни улици в кварталите. Във всички райони на София се извършва избутване на снежни маси и разпръскване на соли срещу заледяване.

сняг

Затварят се за по 5-1- минути отделни пътни участък по булеварди, за да се почисти снега. От Общината призовават гражданите да излизат с автомобили само при необходимост и напомнят на управителите на търговски обекти и председателите на етажна собственост да почистят прилежащите към сградите тротоари.

 

Летище „София“ работи в зимни условия въпреки усложнената метеорологична обстановка. От летището съветват пътниците да се явят 2 часа преди полета. Сайтът в момента работи с ограничена функционалност.

самолет, сняг
Обстановката е усложнена и в Кюстендил. В по-високите части има натрупал сняг. Въведени са временни ограничения за тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя Кюстендил – Гюешево и Кюстендил – Дупница.

снимка: БНР

снимка: БНР

Временните ограничения са въведени заради необходимост от снегопочистване. Затворено е движението по пътя Кюстендил-Дупница. Препоръчителен маршрут за пътуващите – през Конявската планина. В района има аварирал автомобил на фирмата за пътно поддържане. Спряно е и движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по автомагистрала „Струма“, посока София в района на пътен възел „Бобошево”. Няма данни за бедстващи хора.

сняг, валеж, път

Шофьорите да се въздържат от пътуване по АМ „Струма“ в участъка София – Благоевград поради обилен снеговалеж, съветват от Агенция „Пътна инфраструктура“. Въведени са ограничения за движението на товарни автомобили над 12 тона в района на прохода Предел и по път III-106 Благоевград – Станке Лисичково. В района на общините Гоце Делчев и Сандански също има валежи, но не от сняг, а от дъжд.

Петрохан, сняг

Снегорини почистват и опесъчават улиците в Благоевград. Към момента няма данни за населени места без електричество в общината или за бедстващи хора. Пътищата в област Перник са проходими в зимни условия, има заледявания на места. За момента пътната обстановка е спокойна. Има спряно електричество на определени населени места в общините Брезник и Трън. Снежната покривка е 15-20 сантиметра.

път сняг апи

Няма бедстващи хора в област Враца. Републиканските пътища се почистват, а движението на тежкотоварни автомобили не е спряно. В Ловеч, Видин и Монтана обстановката е нормална. Няма подадени сигнали за бедстващи хора. Има ограничение на движението на превозни средства над 12 тона в района около Троянския проход. Няма ток в Раброво, Войница, Чичил. Работи се по отстраняване на авариите. Няма бедстващи хора.


Share Follow

Leave A Reply