Мисията е изпълнена успешно. Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова на брифинг в Министерски съвет.

Колаж председателство

„Диалог, приемственост, партньорство – това са трите думи, с които мога да опиша ясно и категорично посланието, което постигнахме и благодарение на тях успяхме да направим много“, заяви министър Павлова.

ндк, председателство

„Анализът показва, че във всеки един от тези приоритети постигнахме много, приехме законодателство в полза, както на гражданите, така и на бизнеса и като цяло на Европа“, посочи още Павлова. Като най-голям пробив за българското председателство тя определи постигнатото по отношение на Директивата за командированите работници.

председателство

„България беше поздравена, защото това костваше много и е пробив в социалния стълб на Европа, който гарантира еднакво заплащане на труда за едно и също място, независимо къде се намират в Европа“, уточни министър Павлова.

Председателство
„България успя да затвори най-много досиета от Триото – 78 от 105 ,което е изключително голя процент и се дължи на изключително активната и динамично работа нашето председателство“, обяви още тя.


Share Follow

Leave A Reply