Оценките показват, че България се справи изключително успешно с това първо Председателство на Съвета на ЕС. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева преди гласуването на решението за закриване на Министерството за Българското председателство, предаде „Фокус“.

„Създаването на Министерство показва, че избраният модел беше изключително успешен“, посочи тя. „Изказвам специална благодарност от името на цялото правителство към Лиляна Павлова“, каза още Екатерина Захариева.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

България се представи блестящо по време на Председателството, благодарение на работата на изпълнителната власт. Лиляна Павлова се справи перфектно. Това каза депутатът от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов преди гласуването на решението за закриване на Министерството за Българското председателство.

„Почти всички министри нямаха събота и неделя. Бяха на тежък режим, при който се пътуваше през ден. Изпълниха перфектно ангажиментите си като домакини“, заяви той. „Това е истината. Бил съм най-близо до тях и мога да го кажа“, коментира Валери Симеонов. „Ако трябва да дадем обобщение – в резултат на Председателството огромна част от европейските ни партньори и европейските граждани научиха за България, и то само хубави неща“, посочи депутатът. „Това беше постижение за рейтинга на България, не за рейтинга на правителството“, подчерта той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Моята лична оценка е 5,50 за общия резултат от Председателството. Половинката, която не достига са недостатъците, които показа политическата прослойка на България“, каза Валери Симеонов. „Беше направено всичко възможно да бъде опропастена функцията на изпълнителната власт. Не бяха протести, вотове на недоверие, прегръщане на чумави кози“, коментира още Симеонов.


Share Follow

Leave A Reply