Започва строежът на сцената в Пловдив, на която на 12 януари 2019 година ще се състои спектакълът „Ние сме всички цветове“, посветен на началото на проекта Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Това съобщиха от пресцентъра на фондация „Пловдив 2019“, предава БТА.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Съоръжението ще се намира на надлеза на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ над ул. „Гладстон“ и ще бъде с височина от около 30 метра. Разтоварени са първите 6 от общо 30-те камиона с частите за кулата, с които ще бъде поставена основата й и които ще носят тежестта й. След това ще бъдат издигнати поетапно шестте нива на сцената. За строежа й са ангажирани 200 човека.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Изграждането на съоръжението се координира от германска компания организатор и представители на местните институции. В началото на януари ще пристигнат останалите части, от които ще бъдат изградени два подиума с дължина от по 100 метра, височина 3 метра и широчина 4 метра. Кулата, осигуряваща видимост от 360 градуса, ще тежи 200 тона и има капацитет да побере едновременно 1500 участника и да предостави на зрителите добра видимост към зрелищния спектакъл. Параметрите й са съобразени с всички изисквания за безопасност и съгласувани със съответните органи, твърдят от фондацията.

снимка: www.mediadesign.bg

снимка: www.mediadesign.bg

360-градусови екрани ще бъдат разположени на сцената, допълнени от мултимедийни елементи по подиумите. Тази конструкция е единствена по рода си и е подготвена специално за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, посочват от „Пловдив 2019“. С помощта на 350 осветителни тела, кулата ще бъде превърната в своеобразен светлинен символ.


Share Follow

Leave A Reply