Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова присъства на Богоявленския водосвет на бойните знамена в Карлово.

M_Nikolova-1

„Нека да благодарим и да се помолим за всички знайни и незнайни герои на Българската армия, жертвали себе си за свободата на нашия народ, за неговата цялост и за запазването на българската държавност. Прекланяме се пред подвизите им и се вдъхновяваме от техния героизъм и саможертва.“ С тези думи вицепремиерът приветства военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада и гражданите, присъстващи на церемонията на „Желязков мост“ в града.

M_Nikolova-2

По-късно през деня тя взе участие и в честванията в Калофер по повод 171 години от рождението на големия поет революционер Христо Ботев. Отбелязването на годишнината започна с митинг-поклонение на представителни части от 61-ва Стрямска бригада пред родната къща на Христо Ботев в музейния комплекс и продължи с полагане на „Гирлянд на славата“ на мемориален комплекс „Христо Ботев“.

христо ботев

В словото си вицепремиерът отбеляза, че поетът революционер, продължител на делото на Георги Раковски и Васил Левски, е ревностен защитник на правото на българския народ за самосъзнание и самоуправление. „Саможертвеното му дело и слово прескачат границата на своето време, вграждайки в Българската историческа памет, високи ценности и духовност. Дело, от което ние – българите, черпим сила и вдъхновение“, заяви заместник министър-председателят Марияна Николова.


Share Follow

Leave A Reply